Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem eller ger en gåva till oss hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Din gåva hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Revansch - RSMH:s tidning om psykisk ohälsa

Revansch är vår utåtriktade, matiga tidning som behandlar de flesta aspekter av psykisk hälsa och ohälsa. Här hittar du intervjuer och livsberättelser av både kända och okända personer med psykisk ohälsa. Du kan också läsa artiklar om aktuella samhällsfrågor, kultur som berör psykisk ohälsa och om ny forskning kring terapier, läkemedel och stödinsatser.

Vi intervjuar till exempel kända musiker, skådespelare eller youtubare som pratar om sitt dåliga mående och sina strategier för att förbättra sin psykiska hälsa. Varje nummer har en temadel, där läsaren får fördjupa sig i ämnen som exempelvis ekonomi, kultur eller ensamhet. Tidningen innehåller utöver detta nyheter, korsord, hälsotips, föreningssidor med mera. Revansch har givits ut sedan 1980.

Senaste Revansch!

Nu är Revansch nr 3-2020 ute! Plötsligt är riskerna med isolering och ökad psykisk ohälsa på allas läppar. Men hur påverkar coronapandemin de som redan innan var psykiskt sköra? Och vad händer med de nya psykiatripatienter som pandemin skapar? 

Bläddra i tidningen Revansch!

Här kan du läsa om psykisk ohälsa i våra tidigare tidningar. De ligger kvar ungefär ett år efter utgivningsdatum, sedan byts de ut. Vartannat nummer är på 24 sidor och vartannat är på 32. Klicka på omslaget för att bläddra!

Mönster i trianglar.

Så köper du Revansch!

Det finns tre sätt att få tag på tidningen Revansch. Antingen genom att teckna prenumeration för 205 kronor, klicka här. Eller genom att bli medlem i Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH och få tidningen kostnadsfritt i brevlådan fyra gånger om året plus andra förmåner, läs mer här. Vill du köpa enstaka lösnummer klickar du här. 
Välkommen!

Chefredaktör för Revansch Anna Langseth

Tidningen Revansch ger dig tips till återhämtning och håller dig uppdaterad när det gäller politiska beslut som berör människor med psykisk ohälsa. Hoppas att du får en trevlig läsning! - Anna Langseth, chefredaktör Revansch